FREMTID:

Det Etisk Råds redegørelse for fremtiden:

Det Etisk Råd havde i oktober i 2009 et møde, hvor de diskuterede fremtidens fosterdiagnostik. De kom frem til en redegørelse, som lød på:
At i den nærmeste fremtid vil komme nye metoder inden for fosterdiagnostik. Disse metoder kan give flere oplysninger om fostret, inden 12. uge i graviditeten hvor der er sidste frist for abort.
Derudover drøftede de om den gravide ikke skulle have den mulighed for at fjerne fostret, hvis det er en dreng eller det havde et mini handicap - så som at det kommende barn ikke kunne tåle farvestoffer.
I redegørelsen, havde de to anbefalinger om hvordan fremtides fosterdiagnostik kan reguleres og organiseres:
- Lægerne burde ikke have en information som kvinden ikke har, og ikke kan få adgang til.
- Den gravide skal have en sundheds mæssig grund til at abortere barnet.

Vores redegørelse:
 
Fosterdaignostik idag er gået langt nok, det ville simpelhen være umenneskelig at gå meget længere. Hvis den gravide vælger at få en abort, fordi at barnet er en dreng, så ville det være det samme som kønsdiskrimination. Prøv og tænk hvis arbejdspladserne gjorde det samme og sagde at de kun ville have mænd, fordi de mente at de er bedre en kvinder. Kvinder kan jo være lige så gode som mænd.

Vælger en gravid at få en abort, fordi at barnet ikke er “perfekt”, vælger den gravide at få en abort hvis barnet ikke er som hun vil have det? Hvad er et prefekt barn? Og hvordan ville verden være hvis alle er perfekte? 

FOR MANGE MÆND?

I kina:

i Kina må et par kun føde et barn, fordi der bliver overbefolkning hvis der fødes mange flere. Det betyder at idag er der stor forskel på antal af mænd og kvinder. Defor bruges fosterdiagnostik meget, for at se om det kommende barn er dreng eller pige. De fleste vælger at vælge fostret fra hvis det er en pige. Det betyde at idag mangler Kina 24 millioner hustruer. Længere frem i fremtiden vil det betyde at der kun er 1 kvinde til hver 1000 mænd - så skal man være heldig hvis man vil have en hustru. Kina udgør 20% af verdens befolkining, så det betyder os at en stor del af verdens befolkning bliver mænd.

I Danmark?:

I dagens Danmark behøver kvinderne ikke at fortælle, hvorfor de vil have en abort. Så det kan faktisk også ske i Danmark, at befolkningen stiger med mænd, men flader med kvinder, uden man ved det. Kvinderne kan have alverdens grunde til at fjerne barnet med en abort, uden de behøver fortælle det. Kvinderne har ret til at få en abort, selv om barnet ikke fejler noget. Derfor kan man ikke være sikker på, om den gravide vælger at få en abort pga. deres køn, at hun ikke har overskud. Det kan man jo heller aldrig vide, med mindre loven laves om, og man skal fortælle grunden til abort.

I England:

I England er der en lov, som lyder på at man må få en abort helt om til barnets fødsel, hvis barnet har en “alvorlig” sygdom - Men hvad er en alvorlig sygdom? Men lovgivningen siger ikke hvad et barn med en “alvorlig” sygdom er. Der var stor medieomtale på en kvinde der fik en abort i 28. månede pga en ganespalte. Er dette en alvorlig sygdom?- og hvad er den alvorlig sygdom?
-Her skal vi se i betragtning at en barn kan leve udenfor livmoderen allerede i 24. uge.

[Forside] [Valg af emne] [Fakta] [Interwiev] [Mening] [Fremtiden]